Cum să-ți protejezi pielea în sezonul rece

Odată cu schimbarea temperaturilor trebuie să ne schimbăm și noi rutina de îngrijire a pielii. Frigul și trecerile bruște de la cald la rece îți deshidratează pielea, făcând-o să fie aspră și mai puțîn elastică.

Odată cu schimbarea temperaturilor trebuie să ne schimbăm și noi rutina de îngrijire a pielii. Frigul și trecerile bruște de la cald la rece îți deshidratează pielea, făcând-o să fie aspră și mai puțîn elastică.

Unde mai pui că tot din acest motiv, s-ar putea să pară că ai brusc mai multe riduri decât aveai acum o luna, doar pentru că deshidratarea pielii le face să devină mai vizibile.

Iată câteva ponturi care să te ajute să-ți protejezi pielea în sezonul rece.

 

 

Poate te-ai săturat deja să auzi asta, însă o să o mai repetăm și noi o dată – Bea apă!

 

În lipsa unei hidratări corecte, fie vară, fie iarnă, pielea se usucă. De aceea este important să bem suficiente lichide chiar și în sezonul rece. Fie că bem apă sau ceaiuri care să ne încălzească, important este să avem grijă că organismul nostru primește suficientă apă.

De asemenea, apă joacă un rol important în eliminarea toxinelor, reglează temperatura corpului şi ajută la menţinerea tonusului muscular.

 

Folosește creme hidratante

 

Pentru început, crema obișnuită de față va fi înlocuită cu un produs de consistentă ceva mai grasă. Factorul de protecție solară de minim 15 va fi în continuare un criteriu obligatoriu în alegerea acestui produs.

În cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, vor trebui să uite de crema matifianta cu care se  împăcau în restul anului și va trebui să folosească o crema puternic hidratantă care să protejeze tenul de temperaturile scăzute la care este expus.

Schimbarea cremei cu una intensiv emolienta este obligatorie mai ales în cazul tenurilor uscate care sunt mai afectate de temperaturile extreme. De asemenea, zona sensibilă a ochilor va fi protejată mai bine prin folosirea unui contur sub formă de crema, renunțând deocamdată la hidrogelurile ușoare.

Nu trebuie să uităm nici de pielea corpului, a mâinilor sau de buze, pentru care va trebui să folosim creme respectiv balsamuri hrănitoare care să asigura o pelicula grasă, de protecție, a pielii.

Redu timpul petrecut la duş

Prea mult timp sub apă fierbinte a duşului dăunează iarnă. Apă îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, uscând-o foarte tare.

De asemenea, este bine să încerci să foloseșți apă călduță și nu fierbinte, astfel încât să nu-ţi degreseze prea tare epiderma.

Ai putea chiar să schimbi gelul de dus obișnuit cu o crema de dus sau un ulei, care să curețe delicat și să hidrateze în același timp pielea.

 

Apelează la tratamente profesionale

Poate că pentru mulți acestea par un moft, însă realitatea este că apelând din când în când la tratamente profesionale, fie faciale, fie corporale, ai șanse mari să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii de pe pielea și corpul tău.

La DermaCare poți alege dintr-o gama largă de tratamente profesionale, realizate de specialiști și concepute special pentru nevoile tale.

Fie că vorbim de tratamente faciale pentru o extra-hidratare pe timp de iarnă, fie că vorbim despre tratamente corporale anticelulitice sau împachetări pentru o piele tonifiata, acestea sunt bine-venite și recomandate nu doar în sezonul rece, ci pe toată perioada anului.

 

 

 

 

 

Imaginea ta contează!

ai încredere în tine și în rezultatele remarcabile pe care le putem obține împreună

office@clinicadermacare.ro

Str. Petre Linteș Nr. 1, București

PROGRAM

Luni-Vineri 09:00 – 21:00

ESTETICĂ

Dr. Elena Dragu
Luni: 15.00 – 19.00
Miercuri: 15.00 – 19.00