Totul despre riduri 

Odată cu apropierea de 30 de ani, procesul natural de îmbătrânire începe să modifice capacitatea pielii de a se regenera, fenomen care favorizează și face loc pentru apariția ridurilor. Primele riduri apar în jurul gurii, ochilor și la nivelul frunții și sunt, de fapt, riduri de expresie, însă fără o îngrijire corespunzătoare, se pot transformă în cute adânci. 

Odată cu apropierea de 30 de ani, procesul natural de îmbătrânire începe să modifice capacitatea pielii de a se regenera, fenomen care favorizează și face loc pentru apariția ridurilor. Primele riduri apar în jurul gurii, ochilor și la nivelul frunții și sunt, de fapt, riduri de expresie, însă fără o îngrijire corespunzătoare, se pot transformă în cute adânci. Producția de colagen, responsabilă pentru a oferi pielii sprijin structural, începe și ea să încetinească, iar elastina, proteină care oferă pielii elasticitate și suplețe începe, de asemenea, să se deterioreze.

 

Pe lângă procesul de îmbătrânire, există și alți factori care favorizează apariția ridurilor.

Expunerea la razele ultraviolete este răspunzătoare pentru aproximativ 90% din apariția semnelor de îmbătrânire prematură. La nivel de epidermă, razele soarelui produce descompunerea fibrelor de colagen și o acumulare anormală de elastină, care deși, în general, ajută la refacerea pielii, în acest caz are loc un proces invers, prin care contribuie la descompunerea colagenului.

Radicalii liberi sunt de asemenea un factor extrem de nociv pentru piele, care duce la apariția ridurilor, deoarece afectează activitatea celulară și alterează materialul genetic.

Cum poți preveni și trata ridurile?

Stimularea producției de colagen, alături de o accelerare a proceselor regenerative naturale prin diverse metode, este necesară și importantă pentru prevenirea și corecția ridurilor fine. În acest sens, mezoterapia este o procedura ideală de a introduce în derm acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, antioxidanți prin injectare foarte superficială sau cu dermaroller. Tratamentul este ușor de tolerat atunci când sunt aplicate substanțe anestezice în prealabil, iar recuperarea este și ea extrem de scurtă.

Din aceeași clasă fac parte peelingurile chimice și microdermabraziunea.

 

Peeling-ul chimic constă în îmbunătăţirea texturii pielii feţei  prin îndepărtarea (exfolierea controlată) straturilor superficiale ale tegumentului, aplicând pe piele unul sau mai mulţi agenţi exfolianţi. Celule ce se formează în timpul procesului de vindecare produc o suprafaţă a pielii mai netedă, mai întinsă şi cu aspect mai tânăr.

La rândul ei, microdermabraziunea reprezintă o procedură potrivită pentru a obține o curățare rapidă și o împrospătare a tenului pe terment scurt, dar și un efect de rejuvenare și ștergerea ridurilor foarte superficiale pe termen mai îndelungat.

Microdermabraziunea cu particule de diamant este un peeling mecanic care presupune exfolierea stratului superior al pielii cu scopul de a elimina stratul cornos, care este alcătuit de obicei din celule moarte.

Nu în ultimul rând, atunci când își fac apariția, ridurile pot fi atenuate temporar prin injectarea de toxină botulinică, care blochează substanțele sau mediatorii ce produc contracția mușchilor în anumite zone, efectul fiind vizibil între 4 și 6 luni.

Dacă apariția ridurilor se datorează pierderii tonusului muscular, ceea ce duce la un aspect flasc, tratamentele cu toxină botulinică nu conferă nici un beneficiu, în acest caz este nevoie de mai mult volum oferit de către injectările cu acid hialuronic. Acesta are proprietăți foarte asemănătoare acidului hialuronic aflat în compoziția pielii și din această cauză reacțiile alergice sunt extrem de rare.

 

Datorită tehnologiei avansate, filler-ele cu acid hialuronic pot fi de mai multe vâscozități, astfel încât să ofere cel mai natural efect posibil, în funcție de zona injectată. Injectările cu acid hialuronic pot fi folosite pentru:

  • Umplerea ridurilor finede la nivelul fetei, gâtului și decolteului.
  • Umplerea șanțurilor nazogeniene (între nas și colțurile gurii)
  • Augmentarea buzelor(refacerea conturului pentru a trata ridurile fumătorului, dar și adăugarea de volum buzelor)
  • Corecția conturului facial (mărirea pomeților, a bărbiei și a volumului lateral al fetei, într-un mod cât mai natural și discret, pentru a restabili trăsăturile tinere ale fetei)

La clinica DermaCare poți beneficia de o consultație gratuită, în urmă căreia specialiștii noștri îți pot recomanda un plan de tratament care să te ajute să obții rezultatele pe care ți le dorești.

 

 

 

Imaginea ta contează!

ai încredere în tine și în rezultatele remarcabile pe care le putem obține împreună

office@clinicadermacare.ro

Str. Petre Linteș Nr. 1, București

PROGRAM

Luni-Vineri 09:00 – 21:00

ESTETICĂ

Dr. Elena Dragu
Luni: 15.00 – 19.00
Miercuri: 15.00 – 19.00