Epilarea definitivă – mituri și realitate

În ultimii ani, epilarea definitivă a devenit un subiect foarte discutat și pe tema căruia au apărut tot felul de mituri și întrebări. Această metodă de epilare revoluționară a stârnit tot mai mult interes, în special în rândul femeilor, care atunci când vine vorba despre această procedura au două mari întrebări;

În ultimii ani, epilarea definitivă a devenit un subiect foarte discutat și pe tema căruia au apărut tot felul de mituri și întrebări. Această metodă de epilare revoluționară a stârnit tot mai mult interes, în special în rândul femeilor, care atunci când vine vorba despre această procedura au două mari întrebări;

 Epilarea definitivă este definitivă? Epilarea definitivă se poate face vara?

În primul rând, da, epilarea definitivă este definitivă, însă rezultatele depind de o serie de factori și de greșeli pe care un pacient sau un terapeut le poate face.

De ce epilarea definitivă nu funcționează?

  1. Alegem greșit locul unde să efectuăm procedura de epilare definitivă, de foarte multe ori, orientându-ne după cel mai mic preț.

Înainte de va decide unde veți merge să efectuați procedura de epilare definitivă, documentați-va atent în ceea ce privește salonul sau clinică dermatologica pe care o veți alege.

Este foarte important că înainte de începerea unui tratament de epilare definitivă să beneficiați de consultația unui medic dermatolog, care să stabilească ce tip de piele și par aveți, și să conceapă un protocol de tratament țînând cont de aceste aspecte și de istoricul dumneavoastră medical.

Atât laserul folosit, cât și îndemânarea terapeutului care va seta laserul în funcție de directivele medicului dermatolog, sunt extrem de importante în evitarea unor eventuale efecte secundare sau întârzierea apariției rezultatelor.

Așadar, costul epilarii definitive nu ar trebui să fie primul criteriu de selecție atunci când va gândiți să apelați la o astfel de procedura.

  1. Terapeutul nu știe să întrebuințeze corect laserul.

Este foarte important că procedura să fie executată corect și atent, fără grabă, astfel încât rezultatele să fie cele dorite și să nu ne trezim cu arsuri, pentru că da, se poate întâmplă. Însă un terapeut care a urmat cursuri de specializare pentru a folosi și a seta corect laserul în funcție de fototipul cutanat, va șții să îl manevreze astfel încât să evite orice eventuale neplăceri.

La DermaCare terapeuții noștri urmează constant cursuri de perfecționare pentru a le putea oferi pacienților noștri rezultate maxime într-un timp cât mai scurt.

  1. Nu ai respectat numărul de ședințe sau regulile de care trebuie să ții cont pe perioada tratamentelor.

Numărul de ședințe necesare nu este același pentru fiecare persoană, ci depinde foarte mult de fototip, de culoarea firului de par, de vârstă și de statusul hormonal. De aceea, înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă este necesară o discuție cu medicul dermatolog.

Ședințele de epilare definitivă se realizează, de obicei, la un interval de 6-8 săptămâni, timp în care este strict interzisă epilarea firelor de par prin metode de smulgere.

Pe toată perioada tratamentului, firele de par care vor crește vor fi îndepărtate cu ajutorul lamei de ras.

În general, un protocol complet de epilare definitivă poate cere între 6 și 8 ședințe, urmând că apoi să fie efectuate ședințe de întreținere, la 6 luni sau chiar 1 an.

Epilarea definitivă laser se poate face vara?

Da, se poate face epilare definitivă vara, însă doar cu anumite tipuri de laser.

Primele tipuri de aparate de epilare defintivă sunt cele care folosesc lumina pulsate – epilarea IPL sau epilarea SPL, ceea ce înseamnă că folosesc o emisie de lumina care trece prin niște filtre.

Această categorie de aparate este prezența în majoritatea saloanelor de epilat și clinicilor și sunt destul de eficiente, însă nu pot fi folosite pe o piele închisă sau bronzată și, de asemenea, au mari interdicții în ceea ce privește expunerea la soare înainte și după ședințe, de obicei 4 săptămâni înainte și 4 săptămâni după.

O altă categorie sunt laserele de ultima generație, care distrug firul de par prin încălzire, așa cum este și Flash X-Press, cel pe care îl gășiți în Clinică DermaCare.

Flash X-Press este un laser diode, iar avantajul lui major este că poate fi folosit și pe piele bronzată și pe timpul verii, fără a există riscul de arsură, deoarece firul este distrus prin încălzire de până la 70 de grade Celsius, fără a leza țesutul înconjurător.

Deși temperatura înalta poate părea înfricoșătoare, în realitate întregul fenomen se produce undeva în dermul profund și astfel durerea nu este aproape deloc resimțită. În plus, laserul dioda Flash X-Press folosește un sistem de răcire, care va asigura un confort sporit în timpul ședințelor de epilare.

Dacă te gândești să începi un tratament de epilare definitivă, te așteptăm la o consultație gratuită în clinică DermaCare.

Imaginea ta contează!

ai încredere în tine și în rezultatele remarcabile pe care le putem obține împreună

office@clinicadermacare.ro

Str. Petre Linteș Nr. 1, București

PROGRAM

Luni-Vineri 09:00 – 21:00

DERMATOLOGIE

Dr. Irina Cudritchi
Luni: 15.30 – 20.00

ESTETICĂ

Dr. Elena Dragu
Luni: 15.00 – 19.00
Miercuri: 15.00 – 19.00

Dr. Irina Cudritchi
Luni: 15.30 – 20.00